• 0
    • 0 Product In de winkelwagen

      Totaal € 0,00

Welkom

Via de blogs op deze pagina kun je meeleven met ons bedrijf. Met het wel en wee van onze schapen, de productie van onze garens, plantaardige verstoffen, onze patronen. Ook laten we zien hoe De Breisterren voor je breien en wat ze dan maken. Wil je reageren, graag!
restjes shetlandwol verwerken

  Saskia     23-08-2019     Reacties (0)

baby vestje van handgesponnen shetlandwol van eigen kuddeAls wij met onze wol op een braderie staan, dan staan we er vooral voor het promoten van onze garens en de naamsbekendheid. Om onze kraam aantrekkelijker te maken, en wat te vertellen over onze eigenschaapskudde, neem ik vaak mijn spinnenwiel mee. De mensen op de braderie kunnen dan de ruwe wol zien, de gewassen wol en hoe het spinnen van de wol gaat. Vooral kinderen vinden dat leuk.
Op zo'n dag spin je ongeveer 100 gram shetlandwol. Ik heb dus een hele doos met van die bolletjes.Tja wat doe je daarmee? Toen ik een foto zag van een babyvestje, kreeg ik een brainwave. De handgesponnen wol is mooi van zichzelf. En dit is het resultaat. Omdat handgesponnen wol tot vaak wat ruwer is, heb ik de bovenkant afgewerkt met ons 3-draads shetlandgaren. Maar je kunt het vestje natuurlijk ook geheel breien van onze shetlandwol. Patroontje en breipakket op onze website.

Lees meer

sokkenwol met zeewier

  saskia     04-08-2019     Reacties (0)

sokkenwol met zeewier

SOKKENWOL MET ZEEWIER

Afgelopen week kwam de met de pakketdienst de zak met het nieuwe sokkengaren aan, waar we al lang reikhalzend naar uitzien. Dit sokkengaren is gesponnen van lamswol van Kempisch Heideschaap van lammeren van de schaapskooi uit Bergen aan Zee gecombineerd met plantaardige nylon. Sokkenwol wordt altijd versterkt met nylon, anders is het garen niet sterk genoeg om erop te kunnen lopen. Nylon werd tot nu toe gemaakt uit aardolie. Gelukkig hebben wij een bedrijf kunnen vinden in Duitsland die nylon maakt uit zeewier met een ecocertificaat. 

NIET GETWIJND

Helaas was de teleurstelling groot toen de zak open ging. Het garen was veel te dun. Bij verder bekijken bleek, dat het garen niet getwijnd was. Telefoon gepakt en vrijdag was de zak met de konen weer terug naat Cornwall, naar de spinnerij. Helaas niet goed voor de ecologische voetafdruk.

ZACHT EN WOLLIG GAREN

Twee konen hebben we achtergehouden en handmatig met een spinnenwiel een gedeelte getwijnd. Het resultaat is een mooi zacht en wollig garen, waar je prachtige sokken van kunt breien.  We kunnen niet wachten tot alles weer terug is van de spinnerij uit Cornwall. Hopelijk volgende week. Geeft ons mooi de tijd om deze week verfproeven te doen.

BEPERKTE OPLAGE

Deze proef bestaat dus maar uit 20 kg sokkengaren met zeewier. Als je graag meteen wilt uitproberen, stuur ons een e-mailbericht met je gegevens. Dan reserveren we het sokkengaren voor jou.

Lees meer

nieuwe patronen voor komende winter

  Saskia     14-07-2019     Reacties (0)

nieuwe patronen voor komende winter Terwijl buiten de mussen van het dak vallen van de hitte, zijn wij druk met het voorbereiden van de nieuwe collectie patronen voor komende winter. Op de foto vast een voorproefje van een brioche muts. Dit is een techniek, waarbij je een soort patentsteek breit met twee verschillende kleuren. Je kunt er eindeloos mee varieren. Onze shetlandgarens 3-draads lenen zich goed voor dez techniek. Ook ook de Kempenwol 3-draads kun je hiervoor ged gebruiken. De bedoeling is dat we een patroon uitgeven met daarin een muts, wanten en een col.

Lees meer

droog

  saskia     14-07-2019     Reacties (0)

droog Het is weer droog. Fijn voor de mensen, die nu vakantie hebben, maar voor onze kudde shetlandschapen is het langzamerhad puzzelen, waar ze naar toe kunnen om te eten. Gisteren hebben we ze bij de Haarsteegse Wiel verplaatst naar een dijkvak waar weer wat groen gras stond. Daar worden maandag de laatste dieren geschoren en dan gaan ze naar het laatste dijkvak. En als het dan niet een paar dagen gaat regenen is het daarna op. Gelukkig hebben we ook grond kunnen pachten bij Helvoirt. Dat heet een "Natte Parel" te zijn. Dus hopelijk zit daar voldoende water in de bodem om het gras weer snel te laten groeien.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief met leuke aanbiedingen, onze agenda en gratis patronen.
Aanmelden

Webshop WoolsofHolland OriginalsVoordijk 7,
T: +31-73-6449033
M: + 31-6-54271991
E: info@woolsofhollandwinkel.com

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Wij zijn een boerderijwinkel en een groothandel in wol,
bel daarom even voordat je langskomt 0736449033. Dan staat de koffie klaar.